Ako vam se ovo nalazi u frižideru odmah izbacite: Da li ste znali da je ovo namirnica koja može da izazove tešku bolest a mi ovo svaki dan jedemo! DOBILI smo upozorenje od ljekara!

Nedavno je naime iz jednog Američkog poznatog centra za kontrolu i prevenciju bolesti su saopštili da se po cijelom svijetu pojavio i Bisfenol A i da je sada cijeli svijet svemu ovome izložen i bori se sa tim.

Loading..

Da bismo mi mogli da zadržimo i da održavamo svoje zdravlje jako je bitno da se svaki dan jede svježa hrana te da se na taj način izbjegava hrana koja se konzervira jer tako može da ima u sebi dosta loših hemikalija koje su jako štetne. Bisfenol A je sastojak koji se nalazi u velikoj većini konzervisanih namirnica.To je naime hemikalija koja može da se ponaša u vašem tijelu kao estrogen i može da vam poremeti rad hormona.

Najnovija istraživanja koja su napravjena su pokazala da je sve ovo blisko povezano sa oštećenjem crijeva i to sve može da se poveže i blisko sa neplodnošću ali i probleme sa drugim reproduktivnim problemima. Ove konzervisane namirnice su jako opasne a najopasnije je konzervisani paradajz.

Ovo je inače spoj sintetski spoj koji je blisko vezan za formulu CH3 2 C i oni pripadau grupi naftnih derivata i supstance bisfenol i to su dvije pounate hidroksilne grupe i može ozbiljno da vam našteti zdravlju. Inače za BPA inače polazni materiijal prije svega jer ima sintezu plastike pogotov ada se radi o tim materijalima. Jer svima je jasno da je to BPA inače čvrsta pastika i to se izrađuje u nekim zajedničkim proizvoznjama i to se koristi za široku potrošnju a to su inače vjerovali vi ili ne plastične boce i sportska oprema. CD-ovi i DVD-ovi su napravljeni od ovog materijala.