Evo ko je otac od novog gradonačelnika Banja Luke: Najbogatiji Srbin otvorio po prvi put svoju dušu! ZAŠTO JE počeo sada da radi ovo

Otkako je on postao novi gradonačelnik Banja Luke, Daško Stanivuković je stlano u centru pažnje medija i javnosti. Mediji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske su radili interju sa njim pa su se dotakli i njegovog oca za kojeg se smatra da je on jako uspješan poslovnih ljudi u Bosni. Jedan od poslovnih portala koji se bavi poznatim biznis temama u BiH navodi da je otac Draška 2018 godine na čuđenje mnogim izašao iz posla dopuna mobilne mreže iako je tada on sam imao 65 posto tržišta.

Loading..

Na kraju je on i prodao svoju firmu po imenu Financ kako to inače bude, kada političar dođe u centar pažnnje pa sve svima sada interesantno i imovina koju ima i koju posjeduje. Stanivukovićev otac je prodao svoj udio u firmi i rekao je : Odlučio sam da izađem iz posla ovog jer podržavam politički angažman svog sina i ne želim da mu nikako moj posao bude prepreka u poslu.

Uradio je to iako je biznis privatni stvarao godinama te je rekao kako nisz poslovali tada sa državnim firmama ali ne želi da njegovog sina neko proziva da je nečestan i nepošten ali je rekao da isto tako očekuje i od drugih političara.

Ipak ove godine ponovo Capitol.ba objavo je kako je Dragan Stanivuković i nekoliko ulagača postao vlasnik 80 posto firme koja se bavi špedicijom. Nakon toga se pojavila vijest da je prodao svoje dionice Merdiana.