Predsjednikova supruga se sada po prvi put oglasila! Ove njene riječi će da odzvanjaju. Ovo je ona poručila svim građanima Srbije

Predsjednik Srbije, svima jako poznat po imenu Aleksandar Vučić te je jedan od najaktivnijih tada funkcionera i to ne samo na političkoj sceni u Srbiji nego u cijelom regionu. Njegov uticaj se zaista osjeti sada i u susjednim zemljama a moglo bi se reći da on duplo više od ostalih funkcionera koji vrše iste uloge ali u drugim zemljama. Kada se radi o njegovoj supruzi jako rijeko možemo da vidimo u javnosti jer ona nije fan kada se javlja u medijima, osim kada ima nešto konkretno da kaže ali ovaj put je bilo tako.

Loading..

Naime Tamara Vučić se dugo zalaže za rad sa ženama i djecom a ovog puta ona je željela da pokaže tu važnost cijelog zajedničkog rada u cijelom reigonu kakoo bi se sada dala što veća podrška svim onima koji su obolili od ove bolesti. Ona se zalaže sada za to da svi imaju isto pravo na liječnje, diajgnozu i kako bi mogli svi da imaju ista prava. Kako kaže Srbija radi na tome, politički aparat je sada posvećen tome da se riješe problemi te je rekla da je krenulo za sada na bolje. Rekla je kako su rezultati vlasti takvi da se vide u zadnjih 8 godina jer se svake godine sada širi fond sredstava za pomoć oboljelih od rijetkih bolesti kao i pomoć kod liječenja.

Ona je na konferenciji koja je održana pod nazivom “Baza rijetkih bolesti 2020.” te je tada održala govor o važnosti pomoći i shvatanja tih ljudi oko nas i djece oko nas. Saada se moraju pronaći rješenja povodom ovoga.