Svi se pitaju ko je maleni Bogataš kojeg su iz srca siromasi zavoljeli! Napravio jako veliki haus sa svojom pojavom a evo šta je krio kao zmija noge

Jedno od jako velikih iznenađenja na izborima Bosne i Hercegovine koje je bilo u nedelju a tu je bio i mladi Draško Stanivuković koji je uspio da sa samo 27 godina on tada postane gradonačelnik Banja Luke i time je iznenadio sve svoje političke suparnike iako je već odavno najvljivao da će on da bude najmlađi gradonačelnik a čak i pedsjednik RS-a a tada ga niko nije shvatao ni ozbiljno.

Loading..

Draško se kandidovao ispred stranke naime PDP- a koja je bila podžana i od strane tada stranke SDS-a. Ovaj dečko je 1993. godine rođen u Banja Luci gdje je završio i tada svoje obrazovanje a tada je i upisao ekonomski fakultet ali ga još uvijek nije završio i radi na tome. Svi su ga ismijavali i govorili su da će on završiti fakultet tek kada postane gradonačelnika sada će moći to. On se fokusirao na politiku i htio je iz srca da uđe u skupštinu ali tada mu uspjelo nije. Drapko je specifičan jako po tome jer je na sve načine on se tada odupirao vladajućim situacijama pa je koristio i neke metode i poteze a to se i dopalo narodu.

Iako se od septembra znalo da će se on kandidovati, Milorad Dodik je tada govorio da nema šanse da on osvoji mjesto gradonačelnika što se dokazalo suprotno. Draško dolazi iz jedne jako bogate porodice iz Banja Luke ali nije volio mnogo da priča o tome i da se ističe nego je trudio da se uklopi među obične ljude.