Tuga: Preminula je poznata regionalna pjevačica! Niko ovo nije očekivao,uvijek pozitivna i nasmijana bila!

Mi smo sada svjedoci da u zadnje vijeme jako često dolazi do loših ali i tužnih vijesti koje nas u nekim situacijama mogu jako razočarati, i tako na nas i na cijelu javnost ostave veliki šok ali i suze i tugu. Danas mi govorimo o jednoj jako tužnoj vijesti a to je da nas je legenda narodne muzike Dobrivoje Topalković u svojoj 76.oj godini života preminula. Ovo je legenda koja je rođena u Čačku tu je i drasla a pored toga on je otkrio da ima i jako veliku ljubav. On je 1968. godine snimio pjesmu koja se i dan danas pjeva a zove se “Kada bi znala kako čeznem.” koju sve generacije vole i sa koljena na koljeno se pjevaju. Iza njega je karijera bogata a ima preko 16 albuma i tu je snimio preko 26 pjesama.

Loading..

Pjesme po kojima ga svi znaju, te koje su obilježile njegovu cijelu karijeru jesu pjesme naime “Ej da mi je” a nju je snimio davne 1981 godine te je ona postala prekretnica u njegovoj karijeri i putu kojim se htio tada baviti. On je tri mjeseca bio u bolničkom krevetu. Išao je često i redovno na terapije ali njegova bolest je bila jača i nije mogao da se izbori.

Naime kako se uspjelo saznati on je imao jako veliku želju da svoje zadnje dane provede sa suprugom Mirom. Njegov bratić se tada oglasio na društvenim mrežama i obavjestio dan kada je on preminuo, Rekao je kako je njegova velika želja da bude u svojoj rodnoj kući i nije htio da zadnje dane provede u bolnici.