Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Vjerovali ili ne donesena je nova i konačna odluka: Kreće obavezno služenje vojnog roka! EVO koliko traje? Više odmora nema ! ŠOK – Infopedija

Vjerovali ili ne donesena je nova i konačna odluka: Kreće obavezno služenje vojnog roka! EVO koliko traje? Više odmora nema ! ŠOK

Iako ovaj naslov vas je sigurno iznenadio ali sve se čini da je istina i da uskoro se sve mijenja za mlade dečke koji su se u svemu ovome jako opustili. Naime od 2011. godine služenje vojnog roka je zamrznuto i to odlukom Skupštine Srbije pa se nakon te odluke služenje inače praktikuje ali se to radi samo na dobrovoljnoj osnovi onako kako neko želi i da li neko želi.

Loading..

Ali sada se dešava da je došlo do smanjivanje rezervnog kadra, te sada penzionisani pukovnik Milomir Miladinović razmišlja uvelikom o ponovonom aktiviranju ali i služenju vojnog roka. On dodaje kako svake godine praktično do dvije generacije se izgube od kojih ni ti jedna ni druga upućena koja je prestarila pa je tako 10 godina prošlo i nakon 10 godina se desilo 10 izgubljenih generacija. Ako se to ove godine bude imalo regulisalo može se desiti da već od naredne godine pristupi se obavljanju i služenju vojnog roka i to obaveznog.

miladinović je dodao sada ukoliko bi se ponovo uvelo služenje vojnog roka ona bi trebala sada da bude od najmanje 3 mjeseca pa do 6 mjeseci te kako on navodi sve ispod tri mjeseca ne bi urodilo plodom i ne bi imalo efekta.

Već se sada ozbiljno razmišlja o tome, te kako se navodi ova odluka neće biti donijeta brzopleto jer je važno da se sve sagleda pa o tome razgovara.